лАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

БЕЗБОЛЕЗНЕНO, ТРАЙНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ С ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Диодният лазерен апарат в Dolce Bellezza e най-мощния и ефикасен диоден лазер, представлява иновативна технология за обезкосмяване на всяка зона на тялото. Той е подходящ за лазерна епилация дори през лятото – сезонът, в който най-много се нуждаем от перфектно гладка кожа. Процедурата се извършва от високо квалифицирани специалисти с последно поколение лазерен апарат.

 

Предимства на лазерната епилация

  • · безболезнено обезкосмяване
  • · дълготрайно гладка и нежна кожа
  • · липса на алергични реакции
  • · намалена стимулация на растежа на космите
  • · премахват се т.нар. „обърнати косми”
  • · подобрява се състоянието при проблеми с фоликула, пъпки и т.н
  •  

 

Лазерна епилация за постигане на трайна епилация и подмладяване на кожата с тройна дължина на вълната

Диодния лазер е високо технологична интегрирана система за перманентна лазерна епилация, която съчетава предимствата на 3 различни дължини на вълната 808nm, 755nm, 1064nm. Тази технология е бъдещето на процедурите за лазерна епилация като гарантира най-висока ефективност при третиране на всеки цвят на кожата и косъма.

3-те дължини на вълната имат различни лазерни характеристики. Всяка дължина достига на различна дълбочина в тъканта и до различни структури в космения фоликул. По този начин в най-голяма степен може да се гарантира достатъчно ефективното и безболезнено третиране. Постига най-безопасната и най-мащабната лазерна епилация до този момент.

Как РАБОТИ лазерната епилация?

Цикълът на растеж на косъма обхваща три фази: анагенен (израстване), катагенен (преходен – растеж (по дължина) и телогенен („окапване“). Лазерната епилация на атакува космения фоликул в анагенната му фаза – етапът, в който косъмът реагира най-ефективно на процедурата и се постига най-добър резултат от нея. Около 30% от космите се намират в тази фаза в който и да е случаен момент, което налага извършване на няколко процедури за постигане на оптимален ефект. Лазера доставя енергия до космения фоликул, която се абсорбира от пигмента на косъма. Това унищожава фоликула и космите повече не могат да растат, което води до трайното им намаляване.

Често задавани въпроси за лазерна епилация:

Колко процедури лазерна епилация са ми необходими?

Обикновено между 6-8, като на 4-та повече от 70% от окосмяването се премахва. За успешно премахване на окосмяването се счита това между 80-90%. 100% премахване имат само 1% от хората.

През какъв интервал се правят процедурите?

В зависимост от зоната. При предварителната консултация нашият терапевт ще ви даде информация за това. Интервалът е между 28-40 дни.

Ще ми се махне ли окосмяването завинаги?

Лазерната епилация с DTLaser има FDA серификат за трайно намаляване на броя на космите (премахва окосмяването перманентно). Необходимо е веднъж годишно, да се прави по една поддържаща процедура.

Може ли да се прави лазерна епилация на мъже?

Да.

Може ли да се оформи хубава брада?

Категорично не. Както и вежди и други форми. Лазерния лъч има т.нар. свойство scattering и не прониква в права линия в дълбочина. Ето защо, оформянето на каквито и да било форми с гладки ръбове е невъзможно или крие рискове (особено за вежди). 

Боли ли лазерната епилация?

Повечето хора го сравняват с „пляскане с нагорещен ластик“, но мощното охлаждане и различните режими на работа минимизират значително това усещане. Повечето пациенти, опитвали лазерна епилация с други лазери, определят процедурата с DTLaser като абсолютно комфортна.

Кой ми прави процедурата?

Сертифициран и обучен терапевт с опит повече от 3 години в областта на лазерната и фотоепилация.

Още въпроси за лазерна епилация?

Мога ли да правя процедурите и да ходя на море?

Апаратът работи ефективно върху по-тъмна кожа, но имайте предвид, че трябва да минат 10-14 дни от последното посещение на интензивно слънцеизлагане. Зони, които не се излагат на слънце могат да се работят веднага след морето. Отнасяйте се с отговорност към кожата си и я пазете от слънце, независимо дали правите лазерна епилация или не

Какво трябва да направя преди процедурата лазерна епилация?

Един ден преди епилацията е необходимо депилиране на зоната (чрез бръснене). Ако сте правили кола маска, изчакайте 2-3 седмици. Ако сте използвали кремове с хидрохинон – преустановете за 1 месец.

Какво трябва да правя след процедурата лазерна епилация?

Препоръчваме използването на слънцезащитен продукт с фактор 50+ върху зоните в продължение на поне 2 седмици през летният сезон или силно слънце. Разбира се, това че е зима и предстои ски-ваканция, не означава, че трябва да забравяте слънцезащитния продукт за лицето. Избягвайте горещи вани, масажи, сауни 2 дни след процедурата.
Космите започват да падат най-рано след 10 дни. Не се опитвайте да ги дърпате, чоплите, или да ги насилвате да излизат. Те сами ще паднат. Това дали са паднали бързо или бавно не е признак за ефективност.

Крие ли рискове лазерната епилация?

Да, когато не се изпълнява от обучен и опитен терапевт и когато не се направи предварителна консултация.
Няма клинични данни за вредно въздействие върху кожата, единствено термичен стрес върху епидермиса, който бързо отшумява.
По време на процедурата се поставят защитни очила за терапевт и пациент. Лазерния лъч крие рисове от увреждане на зрението. За това работата върху зона лице е изключително деликатна и изисква опит и прецизност.
Всеки, който има склонност към образуване на келоидни белези е противопоказен за работа с лазер. Внимание!