HIFU Неинвазивен лифтинг

ВИСОКО ИНТЕНЗИВЕН ФОКУСИРАН УЛТРАЗВУК

 • Най-новата технология за стягане на кожата!
 • Нов, още по-прецизен и мощен апарат!
 • Какво е „HIFU” (ВИФУ)?

  High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) или Високо интензивен фокусиран ултразвук (ВИФУ)

  HIFU” (Хай фу) е уникална технология, позволяваща извършването на неоперативен SMAS лифтинг на кожата на лицето, челото и шията.

  Процедурата „HIFU” може да се определи като истинска революция в козметичната медицина. При този метод интервенцията се осъществява точно на нужния участък, на нужната дълбочина с необходимата активност на лъча, при това абсолютно безопасно.

   За създаването на апрата са работили много учени в продължение на дълги години.

   След като HIFU вече е на разположение в естетичната медицина, нуждата от пластични операции и от хирургически интервенции се свежда до минимум.

  Какво е SMAS-лифтинг?

  Повърхностният мускулен слой (SMAS-слой) представлява анатомична структура от колагенови и еластинови влакна, която покрива мимическите мускули на лицето. Намира се непосредствено под подкожната мастна съединителна тъкан и свързва мимическите мускули на лицето с дермата.
  SMAS-слоят служи за поддръжка на меките тъкани на лицето, като ни защитава от гравитационното стареене (отпускане на кожата).
  С течение на годините, когато нивото на SMAS намалява, кожата на човека става повехнала и увиснала, образуват се бръчки и гънки. За да се получи ефективен лифтинг на кожата, е нужно да се въздейства върху колагеновите влакна в дълбоките слоеве на кожата на ниво SMAS.

  КАК ДЕЙСТВА ЛИФТИНГЪТ HIFU?

  Принципът на работа се състои във въздействието върху кожата с микро-фокусирани ултразвукови импулси, които повишават температурата в точката на въздействие, а колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS-слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето.

  Фокусираната ултразвукова вълна преминава през кожата и през подкожно-мастната съединителна тъкан без да ги поврежда, осигурява незабавно опъване на частите на лицето като след хирургическа намеса.

  Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето, а след 3-4 месеца, които са необходими за образуване на нова колагенова матрица, SMAS-лифтингът на лицето достига своя максимум. 

  Кога е подходящо да се направи „HIFU”(ВИФУ)?

  Тази процедура е подходяща както жени, така и за мъже на възраст над 30 години, които все още не са за хирургичен лифтинг, но имат отпускане на кожата и биха искали да получат видимо подмладяване и най-вече стягане на кожата.

  Безопасна ли е „HIFU”(ВИФУ) процедурата?

  В света са извършени над 500,000 процедури без да е имало каквито и да е проблеми или оплаквания. Ултразвукова енергия се прилага в областта на медицината в продължение на повече от 50 години и се използва за премахване на тумори безкръвно.

  Болезнена ли е процедурата с “HIFU”?

  Процедурата е безболезнена, но праговете на дискомфорт варират при различните пациенти. Възможно е да има известен дискомфорт, докато има излъчване на ултразвука,който е временен.

  Има ли някакви странични ефекти след процедурата с “HIFU”?

  Възможно е да има зачервяване на кожата в рамките на един час до няколко дни. Много рядко може да имат подуване, изтръпване и отток, както и на по-нежните части на кожата (в повечето случаи чело и около очи) да се появят бели или зачервени петна в следствие реакция на кожата от термичната обработка.

  Колко е времетраенето на самата процедура?

  Процедурата, в зависимост от зоната може да отнеме от 20 минути до 60 минути.

  Колко процедури “HIFU” са необходими за постигане на добър ефект?

  По-голямата част от клиентите се нуждаят от повече от един курс на лечение (в зависимост от това колко отпусната е кожата им). Обикновенно се постигат добри резултати още след първата, но при по-отпусната коже може да се наложат 1 до 3 процедури през 2 месеца, след което по 1 процедура годишно.

  След колко време ще има видими резултати?

  Резултатите могат да се видят няколко дни след терапията, но за период от 2-3 месеца ще виждате реалното подобрение, идващо от факта, че се работи на голяма дълбочина. Разкрасяването е отвътре – навън и този процес е строго индивидуален.

  С какво „HIFU” е различен от лазерите и IPL?

  Лазери и IPL са насочени към проблемите в повърхностните слоеве на кожата (фини линии, бръчки, пигментни промени). „HIFU” е насочен към дълбокия слой на кожата, който е основната цел в пластичната хирургия. Двете технологии могат да се допълват много добре.

  Какво е уникалното в тази процедура?

  „HIFU” е единствената неинвазивна технология, позволяваща достигането на необходимата за „лифтинг ефект” дълбочина.

  Какво представлява апарата?

  Апаратът притежава 3  броя  накрайници, които дават възможност да се въздейства дълбочинно върху различните слоеве на кожата.

  • стягане, повдигане и лифтиране (с накрайник 4,5 мм дълбочина)
  • премахване на излишните мастни натрупвания и затваряне на по-дълбоките пори (3 мм)
  • заглаждане на повърхностни бръчки и цялостно освежаване и избистряне на кожата, затваряне на порите и премахване на акнето (1,5 мм)

  Апаратът е в състояние да осигури ултразвукова енергия за нагряване на тъканите в линеен масив от плътно съсредоточени точки. Околните тъкани и повърхността не се засягат, а възстановяването е бързо.

  Резултатите могат да варират според структурата и възрастовите особености на кожата, но при всички има подобрение на отпуснатата кожа.

  • Шията се стяга и бръчките стават по-малко видими, а при някои почти изчезват.
  • Технологията позволява стягане на отпуснатата кожа, като по този начин лицето придобива по-свеж и младежки вид.

  HIFU може да повдигне и стегне кожата отстрани на челото, като по този начин да повдигне леко веждите.

  Начин на приложение

  • Могат да се направят от 1 до 3 процедури през 2 месеца, след което по 1 процедура годишно
  • Препоръчително е да се провежда преди поставяне на интрадермални филъри, с цел по бавно разграждане на импланта.
  • Пациентът се настанява удобно в седнало положение, след което се разчертават зоните, които ще бъдат третирани ( най- често се третират долна и средна част на лицето за постигане на безоперативен лифтинг; други зони, които могат да се третират са околоочните зони, зоната над веждите, зоната под брадичката и шията)
  • Следващата стъпка включва нанасянето на контактен гел за увеличаване на проводимостта и избягване на увредата на повърхностния слой на кожата.
  • Пациентът се поставя в легнало положение и процедурата започва, като избрания участък се третира поетапно според протокола за избраната зона. Продължителността на процедурата зависи от големината на третирания участък и отнема от 30-60 мин.

  Възстановителен период практически липсва, тъй като няма засягане на повърхностния слой на кожата. Възможно е усещане за леко изтръпване и натъртване в рамките на седмица след процедурата.