Медицински педикюр

Медицинският педикюр включва обработка на мазоли, кокоши тръни, правилно изрязване на враснали нокти поставяне на шина (барета), обработка на гъбични нокти ( премахване на болната част от нокътя и изграждане на нов нокът  с гел, който забавя развитието на гъбичките), а също и цялостно почистване на ходилото от цепнатини (рагади) и мъртва кожа (хиперкератоза), както и  оформяне на ноктите в правилна и здравословна форма. Следователно, ако искате да решите проблемите, които ви създават краката, можете да се възползвате от нашите услуги, ние подхождаме индивидуално към всеки проблем на нашите клиенти, за най оптимален резулта

KОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ПРИЧИНИТЕЛИ НА ГЪБИЧКИ ПО НОКТИТЕ?

Най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваме като педикюристи, са кокоши тръни, мазоли, враснали нокти, гъбички по кожта и ноктите.  Повечето проблеми при ходилата се получават вследствие на неудобни и неподходящи обувки, но има и редица заболявания, които предразполагат към появата им.

Мазолите са кератозна или хиперкератозна материя (кожа), която в повечето случаи е с кръгла форма и с център, обърнат навътре в тъканта. Получават се от притискане и триене, често от неудобни обувки, спадане на свода на стъпалото (напречен и надлъжен), лоша вентилация на краката и други. Носенето на високи токчета също може да причини мазоли. Важно е да се избегне причината за поява на всички проблеми, защото дори да ги третираме с медицински педикюр и да облекчаваме състоянието на ходилата, ако причината не е отстранена, няма реален смисъл от терапия.

Кокошият трън -Той е израстък, в повечето случаи с големината на грахово зърно, „разрошена“ кожа и черни „трънчета“ в центъра. Много лесно се разпознава от опитен педикюрист. Сред най-честите причини за появата е инфекция с папилома вирус, но се получава и от механично притискане на дадено място на крака най-често, заради неудобна обувка, твърд шев или камъче. Самият кокоши трън не боли, но когато е опрял в нервно окончание, болката е огромна.

Врасналите или впити нокти са може би най-често срещания проблем. Забивания може да има както в основата, така и в предния край на нокътя. Когато то започва от корена на нокътя, често е необходима и намеса от хирург, а причина може да е травма на матрикса. Враснали ноктите се появяват и заради механични травми, но и някои заболявания водят до впиване и нарушаване на растежа на нокътя. Даже хормонален дисбаланс е възможен причинител на впиване на ноктите, дори и гъбички.

Гъбичките са дермомикоза, когато са по кожата и онихомикоза, когато са по ноктите. Все още битува схващането, че при педикюр клиентите могат да се заразят с гъбички, което не е вярно. При педикюра се спазва стриктна хигиена и единствено ако педикюристът окаже много силен натиск и нанесе силна травма върху нокътното легло, може да се създаде риск от развитие на възпалителен процес. Дермомикоза може да се предаде навсякъде, където хигиената не е на нужното високо ниво.